keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Ompeluhaaste

Cutie on jo kauan sitten laittanut minulle ompeluhaasteen, johon päätin viimein tarttua. Haasteessa on tarkoitus esitellä jokin itselleen tärkeä tai mieluisa käsityötarvike, ja jakaa haaste eteenpäin muistaakseni viiteen muuhun blogiin.


Minulla on lukuisia tärkeitä pikkutarvikkeita, joita ilman en tulisi toimeen. Esittelen kuitenkin nyt kaikkein tärkeimpäni eli itse ompelukoneen, koska se on monia kiinnostanut.

Koneeni on ihan tavallinen peruskone, Bernina activa 210.
Plussaa kaikkein edullisimpiin merkkeihin verrattuna (ja yksi tärkeimmistä valintaperusteistani) oli mm. kestävä metallikoneisto (onhan tuo melkoisen kovassa käytössäkin!). 
Berninani on toiminut moitteettomasti, eikä ole moksiskaan esim. paksuista materiaaleista. Voin siis parin vuoden kokemuksella lämpimästi suositella kyseistä merkkiä.
Koneesta lisää faktaa täällä
Aiempi koneeni oli Singer, joka myös lauloi uskollisesti 15 vuotta, mutta oli aika paljon heppoisempi laadultaan. :)


Paininjalan puristusta tästä ei valitettavasti voi säätää, se on ainoa miinus jonka keksin... Ompeleita on muutamia, mutta enpä oikeastaan koskaan edes käytä muita kuin suoraommelta ja siksakkia, joten hienouksia ei tarvitakaan.
Ompelukoneen rinnalla käytän peitetikkikonetta käänteisiin ja kanttauksiin, sekä teollisuussaumuria vaatteiden saumaukseen.

Kuvat ompelen siis ihan tavallisella ompelukoneella ja ihan tavallisella tiheällä siksakilla, käsivaraisesti ohjaillen. Applikointitekniikkaani usein kysellään, mutta ei tässä sen kummempia "niksejä" ole. 

Siisti lopputulos vaatii vain tarkkuutta ja aikaa, ja tuo jälkimmäinen selittää toki myös hieman töitteni hintaa. Minä en pysty, (enkä edes yritä) hintakilpaan ketjuliikkeiden kanssa, se on selvä.


Jaan haasteen eteenpäin viidelle ensiksi mieleeni tulleelle, moni muukin sen toki ansaitsisi ja saa halutessaan vapaasti ottaa matkaansa! :) 


P.S. En pääse kommentoimaan kuin satunnaisesti, blogger heittää aina ulos. :/
Lukijani tai muiden lukijat eivät (ainakaan tästä omalta koneeltani) näy lainkaan (paitsi hallintapaneelista lukumäärä jos sekään pitää paikkaansa...). 
Eli valitettavasti kommentointini niin omaani kuin muidenkin blogeihin on ollut viime aikoina vähäistä, enkä ole voinut liittyä toisten lukijaksi, vaikka tosi kivoja sivustoja onkin tullut vastaan.
Samoja pulmia on ollut ilmeisesti muutamilla muillakin. Toivottavasti nuo ongelmat korjaantuvat!

6 kommenttia:

-TIINA- kirjoitti...

Kiitos haasteesta ;) Täytyy katsoa milloin sitä ehtisi istua taas ompelukoneen äärelle...ja vastata haasteeseen.

Millainen muuten sun teollisuussaumuri on?

Suvi kirjoitti...

Mulla on tuollainen tooosi vanha "rouva", varmaan aikoinaan iät ajat tehdastöissä palvellut Pegasus... Hyvin kuitenkin huollettu, ja nuo vanhat koneethan kestää ja kestää.
Tuo on viisilankainen päältäsyöttävä (menee paksutkin jutut..), jonka hankin itselleni noin 3v. sitten (tein silloin Tintulle alihankintaa ja tarvittiin hieman normaalia järeämpi kone).

Erittäin nopea tavis-saumureihin verrattuna, mutta myös varsin oikukas vanha rouva, esim. lankojen vaihdon ottaa usein kovasti nokkiinsa..! :)

Sofia kirjoitti...

Kiitos :) Voi, tommonen teollisuussaumuri olisi kyllä mieleinen, ne taitaa vaan olla aika hintavia...

Suvi kirjoitti...

Sofia: Onhan ne jokseenkin arvokkaita, omani oli tuplasti kalliimpi kuin tuo uutena ostettu Bernina (+ alv vielä päälle), mutta jos paljon ompelee, niin mielestäni satsaus ehdottomasti kannattaa. :)

Unikuu kirjoitti...

millä säädöillä sä olet ommellut noita aplikointeja berninalla? mä juuri pakkasin maanantaina ostetun berninani takaisin pahvilaatikkoon kun sen kanssa en tullut sinuiksi..mä sain ihan nätin tikin mutta se paininjalan tiukkuus häiritsi niin paljon..

Suvi kirjoitti...

Hmmm... Mulla on yleensä tuon siksak-tikin pituus 2 "pykälää" eli ei se ihan tihein.
Leveys vaihtelee kohteen mukaan.. mut sekin on yleensä kakkosen kieppeillä.
Ylälangan kireyttä olen aavistuksen löysännyt mutta en paljon.

Mulla ei ole juurikaan vertailukohteita, eli voi olla että jokin muu kone olisi paljon parempi, mut tällä olen nyt opetellut tulemaan toimeen ja tykkään kyllä. :)

Kannattaa toki purkaa kaupat jos tuntuu ettei alun alkaenkaan ollenkaan tykästy koneeseen!
Varmasti myös itse teen enemmän vertailuja, kun joskus koneen vaihto taas tulee ajankohtaiseksi.