tiistai 12. helmikuuta 2013

Kevättä ja muita ompeluksia

Pakkanen puree vielä pulkkamäessä poskipäitä, mutta pakkohan se on tällaisen pessimistinkin uskoa, että kevät on kuitenkin tuloillaan... Sen verran alkavat sentään päivätkin jo pidentyä.

Kevyempiä pipoja ( trikoo- velour- ja velour-trikooyhdistelmiä ) olen huristellut jo jonkinverran kasaan mallikappaleina, ja lisääkin uusia kuoseja on luvassa.
Mm. näitä koetan alkaa naputella pikkuhiljaa myös nettikaupan puolelle, alkaen viimeistään huomenissa.


Yksi aika tuikitarpeellinen mutta tylsä juttu on tullut suoritettua kotonakin, nimittäin luistin- ja monokassien ompelu! Meilläkin kun on 4(-5) käyttäjää, ja jokaisella kahdet eri säilytyskassia vaativat vermeet, on eteisessä pahimmillaan pyörinyt lähes kymmenkunta sekalaista muovipussia ja muita hätävara-kasseja. 
Nyt tuli tehtailtua kaikille kestävämmät versiot.

Olin jo aiemmin tehnyt Cars-puuvillasta kuopukselle pussilakanasetin, ja kangasta jäi ihan pikkuinen soiro ylimääräistä. 
Hoksasin yhdistää siitä hauskimmat ehjät kuvat pojan luistinkassiin, jonka materiaalina on siskoni muuttokuormasta ilmaiseksi saatu, jämäkkä (ehkä muutoin hiukan jouluinen) kangas. Tuli heti hauskempi ilme!

Ja vielä hauskempaa oli, kun tuo reilu 3v. tuli katselemaan puuhiani ja kysyi hetken päästä ihmetellen:
"..Miksi sä oot äiti leikannu mun peiton..?"

Onneksi lempipeitto oli vielä ehjänä ja tallella. :D


Sain hankittua FB:n Kangashamstereista palasen hälytysajoneuvokangasta vaihtarina (en viitsinyt tilata reilun puolen metrin palasta kaupasta kun postikulut ovat pikkutilkulle suhteettoman suuret, eikä aina viitsi myöskään haalia kaikkea mahdollista samaan pakettiin mukamas säästääkseen..).
Hiukan pala oli nafti kokoon 110/116cm, mutta oikeastaan hyväkin juttu. 
Olisin varmaan reilummasta palasesta tehnyt kummemmin miettimättä ihan tavallisen paidan, mutta nyt tästä tuli punaisen trikoon avulla tuplahihainen ja -helmainen. 
Ja on kyllä mielestäni kivamman näköinen näin. :)


Levotonta viidakkotrikoota rauhoittamaan ompelin raitahihat. 
(Raitatrikoon laatu oli pettymys, yhden käyttökerran jälkeen nyppyinen. :/ Toki siinä tuntui jo käteenkin tekokuidun karheus, mutta en ollut aiemmin testannut käytössä.)
Takakappale ihan yksiväristä vihreää. 
Tykkään tästä setistä kuitenkin värien puolesta tosi paljon. <3 


  Ja tietenkin, aina on löydyttävä ne ruskeat velourhousut kaapista. Joskus ne on vaan ommeltava kokoa isompina. ;)3 kommenttia:

Miina kirjoitti...

Kivat paidat! :) Pitäskin kokeilla tota tupla-alareunaa! :D

Suvi kirjoitti...

Noita vois tehdä kyllä enemmänkin, vaikka kangasta ois riittävästikin. Sopii kivasti etenkin samantyyppisten hihojen kanssa. :)

Ida kirjoitti...

Kiva pino pipoja ja luistelukassi näyttää kivalta. Harmi että raidan laatu oli pettymys, näyttää niin kivalta väriyhdistelmältä!