maanantai 2. huhtikuuta 2012

Laatukankaita?

Kankaita on tullut vuosien varrella ostettua jos jostakin paikasta.
Varmaan suurimmasta osasta netissä toimivista suomalaisista kangaskaupoista, sekä tietenkin Eurokankaasta ja muista kotimaassa toimivista pienemmistä putiikeista.
Tällä hetkellä matkalla on ensimmäinen erä Alankomaiden suunnalta... jännityksellä odotan pakettia saapuvaksi. :)

Välillä tulee vastaan pettymyksiä, mutta sitähän se on... vain kokeilemalla selviävät ne parhaat kankaat.


Ylläoleva pusero on ommeltu Kangastukun tencel-joustofroteesta ekaluokkalaiselle tytölle. Kangas on ihanan pehmeää, ohutta ja nätisti laskeutuvaa, ja valossa kauniin kiiltelevää. Tai siis oli.

Paitaa on käytetty talven aikana jonkinverran toisen, pitkähihaisen puseron päällä.
Applikointi ja kantit ovat edelleen oikein hyvässä kunnossa, mutta kangas... se räjähti tähän kuntoon heti parin käytön jälkeen.


Kuvista näkee osviittaa, mutta luonnossa pinta on vielä paljon kurjemman näköinen. Pesen applikoidut useimmiten muutenkin nurinpäin, ja tämän yksilön olen sujauttanut ekan kerran jälkeen aina pesupussiin. Siitäkin huolimatta lopputulos on tämä.


Tietääpä jatkossa hankkia muita joustiksia. On niitä laadukkaitakin olemassa! Onneksi tästä kyseisestä kankaasta ei tullut ommeltuakaan kuin pari vaatetta omaan käyttöön. 

Nykyään suosin joustofroteissa mm. Metsolaa. Se on toki hieman hintavampaa, mutta kestää.
Olen saanut asiakkaalta positiivista palautetta yksistäkin housuista, jotka ovat olleet jo vuoden verran ihan viikottaisessa käytössä ja pesussa, ja edelleen oikein hyvät. Taitavat jäädä siis pieneksi, ennenkuin muuten poistuisivat käytöstä.

Samoin trikoissa on todella suuria eroja.
Nyt olen kuitenkin jo melkolailla löytänyt ne luottokankaat ja -kaupat, joista tietää mitä saa.

Velour on kuitenkin edelleen oma, pomminvarma suosikkini! :)7 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Kannattaisko laittaa palautetta? Itselläni on tätä keltaisena eikä sille ole moista tapahtunut, joskin se on vaippakäytössä eikä sillä ihan niin ole väliäkään.

Varsin asiapitoinen kommentti, minua monesti harmittaa jotkin hairahdukset kankaiden ostoissa, pitäis vaan pysyä niissä jotka tietää hyviksi ja pesut kestäviksi.

Co. kirjoitti...

Oh, what a cute T-Shirt.
Corina from germany

Suvi kirjoitti...

Anu: siitä on jo tosi kauan kun tämän tilasin...
Meillä oli eilen tästä kankaasta keskustelua yhdellä ompeluaiheisella palstalla ja ymmärsin, että on lähinnä kestoihin sopiva materiaali. Kangastukun sivuillakin taidetaan tencelien kohdalla suositella lähinnä vaippojen sisäpinnaksi ym. eli ei varmaan sitten ole tarkoituskaan kestää vaatetuskäytössä..? Pitipähän kuitenkin kokeilla, eihän sitä muuten opi. ;)

Thanks Corina. :)

naurispelto kirjoitti...

Minä olen ostanut turkoosia tenceliä Mamsellilta ja se on kestänyt hyvin. Vaippakäytössä ollut, mutta siinähän sitä on juuri ollutkin pesukulutusta (vaipan sisäpintana). Jotain ruskeaa tenceliä on myös, "käytettynä" ostettu ja sille käy varmaan samoin kuin tuolle sinun turkoosille. Mälsää tosiaan, kun ei etukäteen voi tietää :/

Josefin kirjoitti...

Mulla on sinulta ostettu pinkki pandahame, johon tuli langannousuja heti ekan pesun jälkeen. Mutta ei onneksi NOIN pahasti, hui...

Suvi kirjoitti...

Josefin, no jopas. :/ Hamefrotee oli juuri noita Metsolasta tilattuja, joita olen pitänyt kyllä yksinä parhaimmista kokeilemistani.

Sanna kirjoitti...

Mullakin oli ostettuna tencel-joustofroteeta jostakin (mahdollisesti Kangastukusta mutta en varmaksi muista). Vaippakäyttöön se tuli ja näytti ja tuntui kivalta alkuun, mutta käytössä se on mennyt nuhjuiseen kuntoon ja "lörpähtänyt". Eihän se vaipassa haittaa, mutta vaatekankaaksi en tuota uskaltais laittaa. Tavallinen ja bambujoustis on kestäneet samaisessa vaippakäytössä huomattavasti siistimpänä. Ei tuo tencel ole kyllä vaipassakaan bambun veroista imukyvyltään esimerkiksi. Ei oo muiden kauppojen vastaavista kankaista kokemusta, mutta tuon yhden kauhtumisen perusteella oon sittemmin pysynyt erossa koko tencelistä.