tiistai 6. syyskuuta 2011

Pikaista päivitystä

... täältä notkuvien kangashyllyjen ja lievän kiireen keskeltä. :)

Syksyhän on erityisesti pipojen aikaa, mutta muutakin täällä on välillä tehty. Esimerkiksi paitoja ja tunikoita!
Pikku-tipunen  pääsi tällä kertaa vaaleanpunaiselle velourpohjalle. Käännettävien hihansuuresorien ja reilun pituuden ansiosta puseron käyttöikä on varsin pitkä.


Heppa on päässyt perusväriensä lisäksi kokeiluun hieman uusilla (toiveväri)yhdistelmillä. Ja ihan hauska lopputulos, vaikka itse sanonkin. ;) 


Ihan applikoimatonta perusvaatettakin on jonkinverran lähtenyt maailmalle.
Kuvassa mustat joustofroteehousut ja keijutrikoo-tunika.
Kuviotrikoita on edelleen aika paljon hyllyssä odottamassa muotoutumistaan paidoiksi tai vaikkapa pipoiksi. Kuvia saatavilla olevista trikoista löytyy jonkin verran mm. aiemmista postauksista. :)

14 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Siis todella ihania.

Hanna kirjoitti...

Hienoja!

Niina kirjoitti...

Kauniita kaikki, mutta erityisesti tipu on hellyttävän soma.

Tiina kirjoitti...

Tipu on mun suosikki, ihanuus ;D

Aatsipoppaa kirjoitti...

Tipu on todella söpö! :)

Kirsi kirjoitti...

Noita aplikointeja ei voi kun ihailla. Ihan uskomattoman hienoja ja ilmeikkäitä!

Hannaliini kirjoitti...

Ihania, ihania!!! Mun suosikki on heppa!

Simone kirjoitti...

Tosi hienoja paitoja ja ihanat housut olet väsännyt! Olen itse ihan aloittelija ja aion yrittää ommella lapselleni paidan/tunikan. Miten tuo resori kannattaa tehdä? Hihoissa ymmärrän että ne ommellaan sinne ennenkuin hihat ommellaan pituudeltaan kiinni (tai näin oletan?). Miten teet kaula-aukon kanssa? Ompeletko resorin sinne ihan viimeisenä? Vai ompeletko ensin puolet paidasta kiinni ja sitten resori paikalleen ennenkuin kiinnität toisen hihan? Entäs housujen puntit? Missävaiheessa laitat resorit sinne? Olisin todella iloinen jos kertoisit miten teet, niin saisin vähän apua tähän alkuun =) Kaunis kiitos!!

Suvi kirjoitti...

Simone: Käytän noissa kapeammissa ns. kanttauksissa nauhankääntäjällä varustettua peitetikkikonetta.
Tavallisellakin ompelukoneella kanttaukset onnistuvat (käsin kääntäen) esim. kaksoisneulalla tikaten.

Sellaiset hieman pidemmät resorit hihansuihin ja housunlahkeisiin (tai pääntiellekin toki) onnistuvat ihan saumurilla, ja ne ommellaan ihan viimeisenä muiden saumojen jälkeen, resori kaksinkerroin oikea puoli päällepäin ja resori vaatteen oikeaa puolta vasten. Tällöin sauma jää sisäpuolelle.

Olen hieman huono selostamaan... (pitäisi olla kuvia työvaiheista mukaan) mutta jos olet ihan aloittelija, tutustu esim. tähän sivustoon http://www.kaspaikka.fi/ompelu/ ja sieltä löytyviin linkkeihin. Googlellakin löytää hyviä ohjeita esim. juuri noihin resoreihin. :)

Simone kirjoitti...

Kiitos kauheasti infosta! Täytyypi käydä kurkkaamassa tota sivustoa =)

Jonna kirjoitti...

Täällähän kaksi meille tulleista tunikoista olikin esille, iso kiitos loistavasta työstä ja nopeasta valmistumisesta myös! Tytöt ja äiti olivat aivan ihastuksissaan :)

Tiina kirjoitti...

Pitääpä kertoa aloittelevalle Simonelle vielä sekin, että tuosta kaksoisneulalla kanttaamisesta on kuvallista ohjetta blogissani, joka löytyy nimimerkin takaa. =)

Olet sinä Suvi aika peto tekemään applikointeja, niin suloisia!!! <3

Suvi kirjoitti...

Tiina: Sulla on todella yksityiskohtaiset ohjeet ja helppo opastus, ihana lueskella.
Varmasti myös moni täysin aloitteleva ompelija on saanut ihan kullanarvoisia vinkkejä. :)

Itse en ole tuota "perusompelua" ehtinyt tehdä aikoihin, eli nuo takit ja hupparit ja vetskarilliset jutut ovat mulle jääneet ihan paitsioon, applikaatioiden alle.

Kiva on kuviakin tehdä, mutta toki joskus vaihtelu virkistää.
Eli omille pirpanoille ainakin olisi kiva tehdä monipuolisemmin vaatteita. Suutarin lapsilla kun ei meillä ainakaan aina ole "kenkiä"... :)

Ansku kirjoitti...

Voi aívan ihania vaatteita teet!Otatko tilauksia tällä hetkellä?Tuollaiset poni paidat olis aivan ihanat meitin tytöille =)