lauantai 7. tammikuuta 2012

Kukkaistyttö

Ennestään monasti nähty keijukainen pudotti siipensä ja prinsessa kruununsa. Jäljelle jäi "pelkkä" pilkkumekkoinen tyttö kukkia poimimaan.
Ai miten niin odotan jo kovasti kesää..? ;)


Tästä tuli ekaluokkalaiselle mieluinen paita. Talven valo vääristää velourin ihan liian siniseksi, tämä on siis luonnossa laventelinsävyinen vaalea lila (Ikasyr), oikein kaunis sävy.

Omille lapsille olen viime aikoina tykästynyt laittamaan resorit hihansuihin, silloin hihanpituuteen voi tehdä aika paljon kasvunvaraa, eikä haittaa käytössä.
Hihansuut voi tehdä tietenkin myös suorina pelkällä peitetikatulla käänteellä, tai samanlaisella kantilla kuin pääntiessä.


Kiireessä napattu kuva trikoopuserosta jonka aluksi tein ilman mitään kuvaa, sydänkuosihan on jo itsessään kaunis.

Paita näytti kuitenkin valmiina hieman liian "yöpaitamaiselta" varsinkin näin isossa koossa... joten avasin vielä sivusaumat ja applikoin kissan.
Olisihan tuo helpommin sujunut jos olisi heti väkertänyt kuvan etukappaleelle, mutta onnistui jälkeenpäinkin vaikka koko puseroa ei ollutkaan kovin kiva pyöritellä koneen alla.


Tyttö sai jouluna kissan mummolaansa, joten tämäkin paita pääsi heti suosikkilistalle. :)


Molemmat tehty Auroralla. Ompelutuntuma on erilainen kuin Activassa, mutta ei lainkaan hassumpi. Vielä kun oppisi pitämään sormensa irti paininjalan nostimesta ja tajuaisi polvinostimen olemassaolon. :) Samoin pitää muistutella itseään, että neula tosiaan nousee kantapäällä. Vanhat rutiinit on näköjään kovin tiukassa, joten eikun lisää toistoa kehiin!

Ensi viikolla alkaakin taas lasten koulu, ja pääsen käsiksi tilauksiin. :)

10 kommenttia:

Yomm kirjoitti...

Uskomattoman siistiä ommelta applikoineissasi. Ei voi muuta kuin ihailla! :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Oi,miten ihania!!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on taas söpöjä ompeluita!

Jes kirjoitti...

Wow!!! They are fantastic!!!! I'm soo imprest, you applications are so god!

Suvi kirjoitti...

Aivan mahtavia applikaatioita :) <3

Suvitus kirjoitti...

Aivan ihania ompeluksia. Jään lukijaksi! :D

suvitus.blogspot.com

_Aatuska_ kirjoitti...

Vasta nyt löysin tämän blogisi!
Nuo sinun aplikointisi ovat aivan ihania!

Tupuna kirjoitti...

Aivan mahtavia kuvia! Ja onnea Auroran omistajalle! Mulla on Aurora 450, vaikka oonkin vaan harrastajaompelija :)

Minkälaisilla säädöillä oot applikoinut ja teetkö trikoolle ja velourille samoilla? Mulla ei oo aina painijalan puristus ja tikinpituus ollut kohdallaan, niin siksi kysyn :)

Suvi kirjoitti...

Aiemmassa koneessani ei ollut lainkaan paininjalan puristuksen säätöä ja opin sillä tekemään. Tässä uudessa olen kyllä hieman löysännyt, mutta en silti huomaa suurta eroa. :)
Tikinpituus ja -leveys vaihtelee applikoitavan osan koon mukaan ja vaihtelen niitä oman tuntuman mukaan työn edetessä. Kannattaa vaan kokeilla niin löytyy ne itselle sopivat. :)
Trikoolle ja velourille mulla on kyllä melkeinpä samat säädöt. Ohuessa trikoossa joskus alalanka saattaa pyrkiä näkyviin... silloin löysään ylälankaa vielä hieman tai kiristän alalankaa, tai vaihdan esim. viiksiä tehdessä mustan alalangan.
Olikohan yhtään apua... :)

Tupuna kirjoitti...

Kiitos tiedoista! Silleenhän se on, että kun paljon tekee, niin tulee hyvä tuntuma, ja oppii miten oma ompelukone toimii. Lisää harjoitusta siis vaan :)